Head Connect

Bæredygtige vaner

Skab forandring

Bæredygtige vaner

Vores vaner som personer og som teams bliver vores skæbne. Vaner er vigtige og udfordrende at ændre. Derfor har vi udviklet et webbaseret værktøj – Habitdrivers – der skaber fokus over tid og knytter teams og kolleger sammen om den udvikling, de gerne vil opnå. Vi kalder det at skabe bæredygtige vaner. Det faglige udgangspunkt er neuropsykologi, socialpsykologiske indsigter om ubevidste antagelser og bias’es samt team-psykologi.

Skab stærke lederteams

Habitdrivers hjælper ledere og medarbejdere med at handle på gode intentioner og bygger på 4 centrale principper:

  1. Udviklingsområder skal altid identificeres sammen med andre. Hvis du – eller dit team – skal udvikle nye vaner, så er det fordi, det vil hjælpe dem, du arbejder sammen med.
  2. Du kan kun fokusere på at ændre én vane ad gangen. ”Less is really more”, når det handler om at få nye vaner til at virke.
  3. Din nye vane skal være så lille og let at udføre som overhovedet mulig for samtidig at give en effekt. Vi kalder det en ”nano-adfærd”. Når den nye vane er lille og let at udføre, bliver din vaneændring uafhængig af din motivation.
  4. Din vaneændring skal forstærkes af dem, du arbejder sammen med. Dine kolleger skal være medansvarlige for, at du får positiv feedback på din nye vane.

Ud fra disse principper har vi skabt to versioner af Habitdrivers:

  • Habitdrivers for Teams, der bygger på Patrick Lencioni’s team-model.
  • Habitdrivers til Individer, der bygger på femfaktor-modellen inden for personligheds-psykologien (som blandt andet ligger til grund for personlighedsanalyser som Hogan og Neo-Pir).

Habitdrivers er altså et webbaseret værktøj, hvor man via input fra andre sikrer en fælles opmærksomhed på et udviklingspunkt over en periode på 4-8 uger. Det tager maksimalt et minut om ugen at bruge værktøjet, så det vigtigste er stadig dialogen mennesker imellem.

Vil du vide mere?

Hvad kan vi gøre for dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at drøfte, hvordan vi kan hjælpe dig, dit team eller din virksomhed.

Referencer og tidligere kunder